Tajusin juuri, etten ole päivitellyt (taaskaan) blogiani vähään aikaan. Pahoitteluni siitä, joululomalla on ollut paljon puuhaa ja ei jotenkin ole muistanut edes ottaa kuvia. Yritän nyt siis summata koko kuluneen vuoden muutamaan postaukseen kuvina ja kertomuksina kuvienottohetkistä. Yritän valita "käyttämättömiä" kuvia, mutta mukaan voi livahtaa myös pari kuvaa jotka olen jo julkaissut. Aloitetaanpas siis aivan alusta.


Tammikuu

Tammikuun alussa en ollut vielä kovin kokenut uuden järjestelmäkameran kanssa, joten tyydyin ottamaan enimmäkseen maisemakuvia. Lumet tulivat todella myöhään vasta noin seitsemäs päivä tammikuuta. Kävin lenkeillä kameran kanssa lähimetsässä ja räpsin kuvia kauniista lumisista maisemista. Uskaltauduin lopulta kuitenkin kuvaamaan lintujakin, muistan erityisesti sairaan keltasirkun, jota kuvasin ennen sen kuolemaa. Tajusin syyn linnun flegmaattisuuteen vasta myöhemmin, onneksi en saanut mitään salmonellapöpöä.
Helmikuu

Helmikuu sujui tammikuun tapaan. Odotin jo kovasti ensimmäisten muuttolintujen saapumista. Otin taas enimmäkseen maisemakuvia, ei vieläkään löytynyt tarpeeksi rohkeutta yrittää kokeilla jotain uutta. En oikein tahtonut löytää yhtään eläintä kuvattavaksi. En oikein jaksanut harrastaa makroiluakaan. Otin koko helmikuun aikana vain jotain parisenkymmentä kuvaa. Sain sentään pari kuvaa kurresta omalla pihalla.
Maaliskuu

Maaliskuu räjäytti potin. Ensimmäiset muuttolinnut, lähinnä erinäiset vesilinnut kuten joutsenet, sinisorsat ja haapanat, saapuivat.

Sain ihan mukavia kuvia joutsenista ja se rohkaisi yrittämään jotain omaleimaisempaa.

Maaliskuun lopusta myös ensimmäiset lokit saapuivat suureksi ilokseni.Tarina jatkuu hieman myöhemmin...