Päätin kiertää korttelin ympäri herkullisten grilliruokien valmistuessa, ja katsoa kuinka monta lajia nään lenkin aikana.

Tie 1

Lenkki alkoi omasta pihasta. Sieltä "hoitui" pöntössä pesivä kirjosieppo, pikkuvarpunen ja sinitiainen. Myös tervapääskyjä lenteli joka puolella. Takapihalla oli myös pesivä talitiainen joka päätyi listan jatkoksi. Päätin siirtyä tässä vaiheessa pois pihasta. Naapurin pihanurmikolta löytyi räkättirastas, ja pensasaidasta varpunen. Seuraavassa pihassa näytti olevan punakylkirastas. Lopuksi viimeisen talon pihan sembramännyssä piilotteli peippo.

Tie 2

Seuraava tienpätkä oli jo selvästi pidempi, mutta vähälintuisempi. Räkättirastaita ainakin riitti. Sähkölinjalla istunut haarapääsky oli listan kymmenes laji. Yksi piha oli iloinen yllätys. Sieltä löytyi viherpeippo ja punavarpunen! Siitä tulee huonoja kuvia seuraavassa postauksessa ;) . Kadunpätkällä näkyi vielä varis ja pulu.

Tie 3

Seuraavana oli taas lyhyt tienpätkä vuorossa. Se oli melkoinen pettymys, sillä harakka jäi tien ainokaiseksi lajiksi.

 

Tie 4

Seuraavan tien varrelta löytyi jo heti alkuun punarinta. Pian nakutus paljasti puusta käpytikan, joka oli jo listan 17. laji! Viimeiseksi lajiksi jäi västäräkki.

Korttelin ympäroltä löytyi siis 18 lajia. Ihan kiva tulos, mutta olivathan ne kaikki aika peruslajeja. Pihassamme käy yleensä paremmin lajeja. Lajimäärä on lähellä 70:tä. Harvinaisuuksina mm. tundraurpiainen, nokkavarpunen ja harmaapäätikka.