Kävin Lontoossa monessa (enimmäkseen lintuja täynnä olevassa) paikassa, joten päätin, että on helpompi jakaa Lontoonmatkakertomus kolmeen osaan: Wetlan centre, London zoo ja puistot. Tässä ensimmäinen osa.

   Wetland centre on Lontoon keskustassa oleva lintupaikka, jossa enimmäkseen villejä lintuja. Siellä on tähystyspaikkoja isolle järvelle, joka on pullollaan lintuja. Wetland centressä on myös kesympiä lintuja, joita pääsee katsomaan lähempää. Tässä kuvassa punakaula- ja kanadanhanhia.

Alku oli aivan mahtava! Maastossa ei tarvinnut rämpiä, vaan kivetetyt polut veivät jokaisen lammen luo.  Näin heti aluksi monta uutta lintulajia. Kaikille ei ole suomenkielistä nimeä, joten sanon ne englanniksi.

Haahka

White-faced whistling duck ja harmaasorsa.

Pikkutelkkä

Red-billed whistling duck lähikuvassa.

Seuraavasta linnusta en ole varma. Oppaassa sanotaan, että sen nimi on white-eye, mutta epäilen, että opas on väärässä.

Tässä on chiloe wigeon.

Sumatransorsa.

Näiden ja lukuisten muiden lajien jälkeen saavuimme järvelle. Siellä oli mm. silkkiuikkuja, kyhmyjoutsenia, lapasorsia, merimetsoja, töyhtöhyyppiä, kottaraisia, harmaahaikaroita ja harmaasorsia. Tässä kuvassa amerikantaveja ja haapanoita.

Siinä Wetland centre pienoiskoossa. Jouduin karsimaan monia lajeja, mutta siinä olivat ehkä tärkeimmät. Anteeksi, kun olen postaillut hieman hitaasti. vielä vähän lomaväsymystä ;)